Løbedagbog

Dag 7 d. 13.3.11
2 mdr. med sne og glatte veje. Jeg havde ikke lyst til at videreskrive på denne løbedagbog. Lige indtil nu. Det har bare været et kanon løbe vejr i dag. 10 grader og vindstille. For første gang nogensinde har jeg fortsat med at løbe hele vinteren. De morgner, hvor det har været for glat til at løbe, har jeg lavet øvelser på stuegulvet i stedet. Surt at stå tidligt, tøjet på, og så vende hjem efter 200 m, fordi jeg var ved at falde 5 gange. - Men det har båret frugt. I dag kunne jeg løbe 16 km i streg!! Mine lår er mærkbare op af trappen, men det overskygges helt klart af den gode fornemmelse af, at jeg gjorde det!! Forskningen har virkelig ret, lidt, men regelmæssig motion gavner og er bedre end helt at stoppe.
DAGENS TIP:  lidt, men regelmæssig motion gavner

Dag 6 d. 14.1.11
I dag var det regnvejr. Men heldigvis ikke blæsevejr - og så kan man sagtens tage ud at løbe. Det er skønt når de første 100 m er overstået. Det kræver blot at du har regntøj på. Og det behøver ikke at være fancy fint. Det vigtigste er, at du ikke bliver våd og kold. For kulde er en af de største farer ved løb. Er du først blevet kold, mens du løber, kan du næsten intet gøre for at blive varm igen. Ulempen ved det billige regntøj som mit, er at man kommer til at svede rigtig meget.
ET GODT TIP: sørg for ikke at blive kold og våd udefra, når du løber.

Dag 5 d. 11.1.11
I morges var det frostvejr, men min metode med at træde ned på hele foden virkede nede på Strandhuse, hvor der stadig er masser af hård is på vejen. - Under Spørgsmål og kommentarer skriver Per d. 8.1. at (mørke) løbere skal huske at købe en gul vest. Han siger den koster 49 kr. på benzintanken med små lygter. I morges så jeg en mand løbe over Kogtvedvej, godt nok i gul vest - men han var faktisk ikke særlig nem og se. Der er ikke ret mange biler på den tid af dagen (kl. 6.40) men når det nu tager 50 m at løbe tværs/skråt over vejen, så ville det nok have været en god ide at være "belyst" som en cyklist.
ET GODT TIP: køb en gul vest med lys på som en cyklist, så du er sikker på at blive set i mørket

Dag 4 d. 7.1.11
I morges var jeg ude kl. 6.30. - Men kun 100 m!! Da havde jeg været ved at falde/glide 5 gange og så turde jeg ikke andet end at vende næsen hjemad.
Det var nok ikke specielt klogt, at jeg tog ud, men det værste var dog, at jeg ikke havde taget min mobil med. Tænk hvis jeg var faldet, og jeg ikke kunne komme op ved egen hjælp. Så havde det været smart at kunne ringe hjem - eller til oplysningen, om nummeret på det hus jeg var faldet ved.
ET GODT TIP: tag altid en mobiltelefon med, når du skal ud at løbe - uanset om et er en kort eller lang tur.

P.S. i morgen lover de tøvejr, så burde jeg kunne løbe en tur.

Dag 3 d. 6.1.11
Øv, øv endnu en morgen, hvor der bare er faldet en masse sne i nat. Jeg var ellers vågen, men jeg tør stadig ikke løbe når det er helt hvidt udenfor, og jeg ikke kan se, hvad der er under sneen. Så selv om jeg var mægtig kæphøj med min nye løbeteknik i forgårs, så var jeg alligevel en chicken til morgen. I morgen tidlig vil jeg ud igen. Nu jeg er kommet i "vanen".
ET GODT TIP: Væn dig til at drikke rigeligt med vand inden du løber, så behøver du ikke tænke på at skulle slæbe på vandflaske. Jeg drikker ½ liter vand inden jeg løber ca. 25-30 min. om morgenen. Og igen ½ liter vand inden jeg tager på arbejde.

Dag 2 d. 4.1.11
I morges mødte jeg en ven, som jeg ved har løbet hele vinteren uanset vejrlig. Jeg checkede hans løbeteknik - for han siger, at han aldrig er faldet uanset, hvor glat det har været.
ET GODT TIP. Det er en hård teknik - i hvert fald har jeg kunnet mærke det hele formiddagen i lårerne. Tag små skridt, hold foden tæt på jorden og land på flad fod. - Og ja du kan stadig bliver forpustet.

Dag 1 d. 3.1.11.
Nej, det er ikke et nytårsfortsæt, at jeg er gået i gang med at løbe - igen. Jeg har løbet i mere end 30 år. Aldrig særlig langt 4-5 km, me nok til at jeg har fået sved på panden og haft den gode fornemmelse, som det at motionere altid har givet mig. Jeg stoppede med at løbe sidst i november, da sneen lagde sig i dybe puder ude på vejen, og jeg holdt pause indtil i forgårs, hvor solen skinnede og vejene var tørre. Og sâ var jeg af sted i morges.
ET GODT TIP. Løb der, hvor kommunen, en institution eller en lejerforening skal sørge for sne- og isrydningen. F.eks. Er den højre side af Wandalssvej bare perfekt at løbe på og lige sådan ud for gymnasiet på a.p. Møllers vej.