søndag den 13. november 2011

AUTOSTOL TIL BØRN OG TESTS

JUNIOR SKA' SGU SIDDE ORDENTLIGT! står der i Ekstra Bladet i dag. En test om børne autostole fra FDM og tyske ADAC bliver gennemgået. Det jeg bemærker er, at siddekomfort ikke nævnes. Så når barnet skal sidde ordentligt gælder det ifølge testen om den indeholder mange kemikaler og om den er sikker at sidde og køre i. Det er selvfølgelig livsvigtigt, men jeg anbefaler, at du kikker på komforten, når du vælger blandt de bedste stole. (Link er fra Politiken ang. testen).


stor-test-afslører-farlige-autostole

1 kommentar:

Kristian sagde ...

Vil give dig helt ret.

Der er virkelig meget fokus på, hvor sikker en autostol er og i de nyeste tests er også kemikalier blevet noget de tjekker for - men selve komforten er ikke noget de tester.

Det kan virke underligt når man jo ikke selv vil sidde på et sæde, som ikke er indstillet.

Jeg tror at grunden til, at det ikke tests er, at der er så stor forskel på børn - så selvom om 2 børn vejer det samme og således burde kunne bruge den samme autostol, så er de bare ikke bygget ens og derfor kan den ene side godt mens den anden slet ikke kan bruge stolen.

Man kunne så lave 3 forskellige testdukker og afprøve, hvordan de sidder i stolene og på den måde mærke dem og de var gode for gruppe 1 eller 3.

Men indtil de begynder at indbygge det i deres tests, er det eneste man kan gøre, at tage sit barn med ud i butikkerne og afprøve de forskellige stole og læse anmeldelser på nettet - der findes jo 1000 vis af andre forældre, der har stået i samme situation og deres erfaringer kan man lige så godt få med.

God jul.
Kristian